PŘIJÍMÁME STRAVENKY:

 

 

 

 

PARTNEŘI:

KONTAKTY

PAUZZA
Tuřanka 115
627 00 Brno

TÝDENNÍ OBĚDOVÝ SALÁT

Salát s grilovaným kuřecím prsem a cizrnou

(ledový salát, řepové listy, mrkev,..)

(1,6,7)

pečivo

80,-

SALÁTOVÝ BAR

Denně nabízíme

výběr z 3 až 5-ti druhů

čerstvých salátů.

 

ZAJIŠŤUJEME

ROZVOZ STRAVY

 

 

NETRADIČNÍ SUROVINY

Klaso

Základem Klasa jsou, jak už název napovídá, obilniny a nabízí tak vítaný poměr absentujícího cholesterolu, nízkého obsahu tuku a vysokého obsahu vlákniny ve spojení s optimálními výživovými hodnotami. Vhodné je tak nejen pro vegetariány, ale i pro diabetiky, osoby trpící vysokým krevním tlakem či kardiovaskulárními chorobami.

Seitan

Seitan je pšeničný lepek, cenná rostlinná bílkovina. Pšenice jí obsahuje zhruba 10 procent. Zatímco v běžných potravinách je spojení lepku se škrobem pro lidský trávící systém zatěžující, samostatný seitan je lehce stravitelný a velice výživný. Pochopitelně s výjimkou osob na lepek alergických.

Tofu

Tofu je sójový tvaroh, vyráběný srážením sojového mléka syřidly (podobným způsobem, jako se vyrábí sýr z mléka). Tofu pochází z Číny, odkud se rozšířila do dalších asijských zemí, kde dodnes platí za tradiční jídlo.

Tempeh

Zatímco v oblasti Indonésie platí za tradiční jídlo, v Česku je tempeh potravinou poměrně neznámou. V širším povědomí je znám především mezi vegetariány a vegany, k sehnání je pak většinou pouze v specializovaných obchodech se zdravou výživou. Základem tempehu jsou podobně jako u tofu sójové boby. V tempehu jsou ovšem zastoupeny v celistvém tvaru, díky fermentaci prorostlé ušlechtilou plísní (například podobně jako u hermelínu).

Robi

Směs rostliných bílkovin Robi obsahuje minimum tuku, málo sacharidů, je zcela bez cholesterolu, při výrobě se nepoužívají konzervanty a energickou hodnotou je srovnatelné s kuřecím masem. K dostání je ve formě plátků, nudliček, sekané a řady hotových výrobků (karbanátky, řízky, pomazánky...).

Sojové maso

Sojové maso je dehydratovaný texturovaný sójový protein, který se vyrábí z odtučněné mouky. Sojové maso obsahuje až 50 % bílkovin a naopak velmi málo tuku, nízká je také jeho kalorická hodnota. Z vitaminů jsou zastoupeny ty z řady B, A, E a z minerálních látek vápník, fosfor a železo. Neobsahuje lepek, za to má velký podíl vlákniny.


JÍDELNÍ LÍSTEK


MDYyNjA